Diensten

Kies de ondersteuning die u nodig heeft

Wilt u zelfstandig blijven, maar heeft u wel eens behoefte aan een steuntje in de rug?

Onderstaande diensten vormen een kleine greep uit ons maatwerkaanbod.

Neem contact op voor een vrijblijvend gesprek over onze mogelijkheden.

De diensten van Zorghart Limburg zijn particuliere zorgdiensten en komen voor eigen rekening.

In een aantal gevallen is een vergoeding van de kosten mogelijk, bijvoorbeeld via onderstaande regelingen: 

– de regeling Respijtzorg via uw Aanvullende Zorgverzekering
– PGB-zorg via de WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) of WLZ (Wet Langdurige Zorg) 
– Aftrek van gemaakte kosten vanwege Extra Gezinshulp via de Belastingdienst.  

Bij complexe vragen rondom administratie, inkomen of Belastingen werken wij samen met Nard Voncken, een specialist op dit gebied

Zorghart Limburg is zich zeer bewust van de gevolgen die het Coronavirus voor onze cliënten en medewerkers heeft. Uiteraard houden wij rekening met alle maatregelen die het RIVM adviseert. Wij volgen de ontwikkelingen en passen zo nodig de dienstverlening hierop aan. 

Juist nu raken mantelzorgers zwaar belast door de zorg voor de ander. U kunt ons inschakelen om de lasten wat te verlichten. 

Heeft u vragen of zoekt u (tijdelijk) ondersteuning in de familie? Neem dan gerust contact met ons op via 06-11098984. 

De diensten van Zorghart Limburg

Zorghart Limburg samen koken

Boodschappen

Uw boodschappen tot in de keuken

Met onze boodschappenservice haalt u zorgeloos de wekelijkse boodschappen in huis. Of u nu slecht ter been bent, slechtziend of geen auto tot uw beschikking heeft, wij helpen u graag om uw boodschappen in huis te halen.

Liever de boodschappen aan huis gebracht krijgen terwijl u lekker thuisblijft? Ook dat is mogelijk met onze boodschappenservice.

 

 


Samen koken

Ervaar de gezelligheid van samen koken

Samen koken en eten is zoveel gezelliger. Vindt u het fijn om in uw vertrouwde omgeving van een smakelijke maaltijd te genieten? Wij helpen u graag een handje mee en zorgen ervoor dat uw keuken na afloop weer netjes opgeruimd is. 

Artsen- en ziekenhuisbezoek

Onzeker om uw arts of specialist alleen te bezoeken? 

Wanneer u naar uw huisarts of specialist moet gaan, is het prettig als er iemand met u meegaat. U hoeft zich dan geen zorgen meer te maken over uw vervoer.

Daarnaast is het ook erg prettig als er iemand bij u is als u met de dokter in overleg moet.

Wij zorgen dat de boodschap van de arts duidelijk overkomt. Vindt u het lastig om zelf vragen te stellen? In overleg met u, kunnen wij ook vragen stellen aan uw arts en na thuiskomst het consult nog eens rustig met u doornemen. 

Senior Zorghart Limburg

Gezelschap
& erop uit

Een kopje koffie thuis, of juist lekker samen erop uitgaan. 

Wij willen u ook graag van dienst zijn bij de goede dingen van het leven. Mist u af en toe iemand omdat u graag eens wat leuks wil ondernemen? Wilt u eens een stukje gaan wandelen, een spelletje doen, naar de dierentuin of naar een museum?
Of gewoon gezellig koffiedrinken bij u thuis?

Wij gaan graag samen met u erop uit om u een fantastische dag te bezorgen.
Wanneer u naar een begrafenis moet, zijn wij er ook voor u. We zijn uw chauffeur en zorgen ervoor dat u er niet alleen voorstaat.


Wij zijn graag uw gezelschap met alle aandacht voor u. Aarzel niet om contact op te nemen.

Respijtzorg

Voor mantelzorgers. Even de zorgen uit handen geven

Als een mantelzorger de zorgtaken (even) niet kan uitvoeren, is het mogelijk om zorg in te zetten om de taken over te nemen. Tijdens deze vervangende zorg kan de mantelzorger afstand nemen van de zorgtaak of van een welverdiende vakantie genieten. Zo wordt het risico op overbelasting verlaagd, om de zorg in de thuissituatie vol te houden. 

Gallery Image

Administratieve
Ondersteuning

Laat u helpen met uw administratie en boekhouding

Heeft u behoefte aan ondersteuning bij uw administratie?  Daarin bent u niet alleen. Meer dan de helft van de Nederlanders ondervindt namelijk problemen met het tijdig en correct afhandelen van alle administratieve handelingen.
Ook wordt vaak verwacht dat u persoonlijke zaken digitaal afhandelt. U kunt al gauw door de bomen het bos niet meer zien. Wij helpen u graag om uw administratie op orde te brengen en desgewenst ook op peil te houden.

Wilt u weten wat wij voor u kunnen doen? Neem contact op en wij vertellen u graag over onze verschillende mogelijkheden.

zorgbegeleiding

Aanvragen doen, regelingen uitzoeken en uitleggen.
Voor de juiste hulp en ondersteuning thuis. 

Wij regelen samen met u de zorg die u nodig heeft, zoals communicatie met gemeentelijke instellingen, thuiszorg of maaltijdservice regelen. Met onze regelhulp kunt u zolang mogelijk zelfstandig functioneren.  

Background Image

Speciaal voor de dames

Wilt u lekker verwend worden met een manicure, handmassage, gezichtsbehandeling of gewoon wekelijks uw nagels gelakt krijgen?

Begeleiding
Spoor 2 traject en WIA-aanvraag

Bent u langdurig arbeidsongeschikt en komt er een aanvraag voor de WIA in zicht? Dan komt er veel op u af!
  
Wij staan aan uw zijde en helpen met het invullen van vragenlijsten en de formulieren van het UWV.

Als u het prettig vindt, gaan we mee naar de gesprekken met de arts en de arbeidsdeskundige van het UWV.

Wilt u eigenlijk meer ondersteuning aan uw cliënten bieden?  Heeft u zelf onvoldoende tijd of mogelijkheden? 

Meer weten? Wij informeren u graag over onze mogelijkheden

ervaringen

Een paar maanden geleden kwamen we met Sabine in contact. Mijn vader was opgenomen in het ziekenhuis en mijn moeder kon in deze periode niet alleen blijven. Er moest veel geregeld en georganiseerd worden, zowel thuis als het inschakelen van verschillende instanties.

Wij hadden geen idee van wat er allemaal bij kwam kijken en waren blij dat Sabine ons zoveel uit handen nam. Zij zette alles op een rij en vanuit hier, in goed overleg met ons, heeft ze alles in gang gezet. Van de thuiszorg tot maaltijdservice, bezoeken van de arts, opstarten WMO enz.

Het belangrijkste vind ik dat mijn ouders volledig vertrouwen in Sabine hebben vanwege haar manier van benaderen en werken. Zonder Zorghart Limburg (Sabine) hadden mijn ouders niet meer zelfstandig gewoond en waren wij niet compleet ontzorgd geworden. Wij kunnen gewoon de kinderen blijven en hebben tijd om de leuke dingen samen te doen met de ouders. Sabine is altijd vrolijk en niets is haar teveel.
Marcel
Zoon van cliënten Zorghart Limburg